strand.22. Juli.20

Aksel Lindhardt aksellindhardt@gmail.com

ons. 22. jul. 20.44

til jobr, alma, Inge-Lise, Freddi, Karen, verner, mig

Kære John Brædder og Alma Larsen,


vi skriver vedhæftet brev til jer om vores problemer i strandområdet ved Elkenøre Strand.


gode sommerhilsner

Grundejerforeningen Elkenøre strand

v .sekr. Aksel Lindhardt.

Vedhæftet brev:

Kære borgmester John Brædder, kultur og fritidschef Alma Larsen, m.fl.

 

Det er ærgerligt, at jeg på Grundejerforeningen Elkenøre Strands vegne må skrive et klagebrev til jer ansvarlige politikere og embedsfolk. Vi i grundejerforeningen har rigtig langt hen ad vejen været meget positive og forsvaret de initiativer, som Guldborgsund kommune har sat i værk med hensyn til strandrensning, men det er svært fortsat at forsvare, når tiltagene som udøves ikke virker.

 

Efterhånden er det en rigtig gammel nyhed, at det bugner med fedtemøg her på vores strand, det er meget beklageligt, at der er så langt fra ord til handling her i vores kommune. Bevares - der har kørt en gummiged  og skubbet noget fedtemøg tilbage i havet, fordi man har tilsyneladende har den filosofi, at havet bringer det videre, men da der er sandrevler, kommer dette aldrig ud over 1. revle uden hjælp af en voldsom storm. Det som har været skubbet ud om formiddagen er drevet ind igen inden aften, og det er spild af ressourcer.

 

Kommunen har i år på forsøgsbasis bevilget strandrensemaskine en gang om ugen. Den kan ikke komme tættere end 10 meter fra vandkanten og fedtemøget bevæger sig højest 3-5 meter op på stranden, så maskine og fedtemøg når aldrig hinanden, dette ses der ingen mening med, at det ikke er et problem på selve strandstykket.

 

Endvidere er det ikke kun badevandskvaliteten det går ud over, men det stinker! med en let østenvind som har været i sidste uge er lugten faktisk u-udholdelig helt op til en kilometer væk fra stranden.

 

Vi beboere i grundejerforeningen og  feriegæster/lejere, kan ikke forstå, at man ikke kan kopiere andre kommuner, der har samme problem, og få løst det. Vi hører i radio sjælland at andre kommuner i regionen har aftaler med landmænd og vi har set flere løsningsforslag fra Greve og Køge kommuner.

 

De feriegæster som har oplevet stranden i Elkenøre i år kommer sandsynligvis ikke tilbage hertil. Vi kan jo ellers glæde os over, at mange sommerhuse er blevet solgt netop i år.

 

Vi ser frem til, at I tager opgaven op til endnu en vurdering og ikke mindst handling.

 

På grundejerforeningens vegne!

 

Aksel Lindhardt

sekretær

 

Alma Larsen <alma@guldborgsund.dk>22. juli 2020 kl. 20.43

Til: Aksel Lindhardt <aksellindhardt@gmail.com>


Jeg holder ferie frem til 24. juli og kan kun tilgå mails sporadisk. Hvis din henvendelse ikke kan vente er du velkommen til at sende mail til direktionssekretariatet bds@guldborgsund.dk. Rigtig god sommer ;-)